opc_loader
Winkelwagen
Merken
 
LED-verlichting
 
De woorden verlichting en LED hoor je bijna altijd in dezelfde zin. Maar waarom nu precies voor LED kiezen?
 
Ten eerste is LED-verlichting energiezuiniger dan klassieke verlichting. Een LED-lamp verbruikt immers ongeveer 80% minder energie dan een gewone gloeilamp en ongeveer 50% minder dan een spaarlamp. Door je huidige lampen dus te vervangen door LED-lampen kun je op jaarbasis heel wat besparen op je energiefactuur.
 
LED-verlichting heeft ook een aantal voordelen voor het milieu. Door de energiebesparing is er immers een vermindering van de jaarlijkse CO2-uitstoot. Ook bevatten LED-lampen niet de schadelijke stof kwik die je soms wel nog vindt in klassieke spaarlampen.
 
Een LED-lamp heeft ook een langere gemiddelde levensduur dan andere soorten lampen. Een LED-lamp heeft immers een gemiddelde levensduur tussen 35.000 en 50.000 branduren, terwijl andere lampen met moeite 7.000 uren meegaan. Indien je een LED-lamp dus 4 uur per dag zou branden, zou deze lamp dus theoretisch 35 jaren moeten meegaan.
 
De langere levensduur en de energiebesparing zorgen ervoor dat de duurdere aankoopprijs van een LED-lamp ten opzichte van een andere lamp meer dan ruimschoots wordt gecompenseerd.
 
Aangezien LED-lampen niet verwarmen en geen opwarmtijd nodig hebben kunnen ze gebruikt worden op plaatsen waar andere verlichting niet toepasbaar is (brandgevaar!). Ook de goede resistentie tegen trillingen maken dit soort verlichting interessant. 
 
  
 
Op dit moment zijn vooral LED-strips erg interessant. De lengte kan immers gemakkelijk aangepast worden en via een aantal sensoren en regelaars, kun je op elk moment kiezen welke kleur en welke intensiteit je wenst. 
 
Indien je meer informatie wilt, aarzel dan niet om ons te contacteren.